Maak een keuze:


Nieuws

03 augustus 2017

Arnedag 2017

Op zaterdag 26 augustus organiseren wij weer de jaarlijkse Arnedag in Oostwatering. Naast leden zijn ook introducees welkom! Net als bij de voorgaande edities zijn er weer de hele dag activiteiten en gezelligheid. En traditioneel sluiten wij de dag weer af met een BBQ en afterparty met live muziek in de Roergangershut. Lees verder...

23 juli 2017

Kanaal door Walcheren; stremming

Ivm zwemevenement geldt het volgende:
- Stremming Keersluisbrug tot Schroebrug
  · zo 3 sept 2017 10:00 tot 14:00
  · zo 3 sept 2017 14:30 tot 17:30 

Informatie:
- informatiepunt telefoon 0118-412372, Nautische Centrale Vlissingen
- informatiepunt marifoonkanaal 22,Nautische Centrale Vlissingen

De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan ondermeer jachthavens
Bericht aan de scheepvaart Kanaal door Walcheren en Zeelandbrug
CWO erkende opleidingsvereniging
Watersportonline.nl
Hillebrand
Meulenberg
Flipper Watersport
Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij
Watersportverbond
Zwemer Watersport
Jachtwerf Oostwatering
Delta Marina Kortgene
Don Risicobeheer
Van der Rest Nautic
Lion Sails
AKZ Verzekeringen
Schepenkring Kortgene
Rijk & Meer verzekeringen
Keurslager Tom de Boeye
www.veersemeer.com
Damen Shipyard
Gruiter
Jachtwerf Oostwatering
Brasserie Oostdok
Bouwbedrijf Veere
Chido; informatie-, documentatie- en organisatieadvies
Caljouw-Rademaker
Citex

Nieuws
03 augustus 2017

Arnedag 2017

Op zaterdag 26 augustus organiseren wij weer de jaarlijkse Arnedag in Oostwatering. Naast leden zijn ook introducees welkom! Net als bij de voorgaande edities zijn er weer de hele dag activiteiten en gezelligheid. En traditioneel sluiten wij de dag weer af met een BBQ en afterparty met live muziek in de Roergangershut.
Lees verder...


23 juli 2017

Kanaal door Walcheren; stremming

Ivm zwemevenement geldt het volgende:
- Stremming Keersluisbrug tot Schroebrug
  · zo 3 sept 2017 10:00 tot 14:00
  · zo 3 sept 2017 14:30 tot 17:30 

Informatie:
- informatiepunt telefoon 0118-412372, Nautische Centrale Vlissingen
- informatiepunt marifoonkanaal 22,Nautische Centrale Vlissingen


22 mei 2017

Vernieuwd Havenreglement

Goedgekeurd door de ALV 12 mei 2017.
Lees verder...


21 april 2017

Nieuwe scheepvaartroutes langs de Belgische en Nederlandse kust

Met ingang van 1 juni 2017 om 00.00 UTC (02.00 lokale tijd) gelden nieuwe scheepvaartroutes op het Belgische en het Nederlandse (zuidelijke) deel van de Noordzee.
Lees verder...


11 april 2017

Blauwe golf in recreatieseizoen

Download: Bedieningstijden Kanaal door Walcheren en Zeelandbrug
Lees verder...


17 februari 2017

Dwarsstroming Zuidergat 2017

Bass 1/2017

Vaarweg: Zuidergat km 43.7 Omschrijving: Voormelding dwarsstroomwaarschuwingen 2017 Referte: 71/2008 Vervangt: 1/2016
De Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit publiceert hierbij de voormeldingen dwarsstroomwaarschuwingen voor het jaar 2017.
Deze voormeldingen zijn met data, tijdvensters en inschaling van sterkte waarop de dwarsstroom astronomisch gezien kan optreden, weergegeven in de bijlage bij deze Bass. In deze dwarsstroomprognose, welke gebaseerd is op het astronomisch getij, zijn effecten van meteorologische omstandigheden niet meegenomen. Deze kunnen nog aanvullende dwarsstroomwaarschuwingen opleveren gedurende het jaar (zie hieronder). Het Hydro Meteo Centrum bewaakt 6 tot 12 uur van te voren de criteria betreffende het wel of niet uitbrengen van een dwarsstroomwaarschuwing. Bij een aantal uren wind (4-6 Bf) uit westelijke richting wordt het water in de Westerschelde opgestuwd. Hierdoor kan het voorkomen dat enkele malen per jaar de criteria overschreden worden. Op het laatste moment wordt er dan een waarschuwing voor dwarsstroming uitgebracht. Bij een aantal dagen oostenwind kan het voorkomen, dat (bij een datum op de lijst) de criteria net niet gehaald worden. De waarschuwing wordt dan ingetrokken. Omdat de effecten van meteorologische omstandigheden een jaar van te voren nog niet bekend zijn, is de inschatting dat de jaarlijkse lijst voor ongeveer 95 % correct zal zijn.

Vlissingen, 2 januari 2017

dwarsstroomprognoseZuidergat2017.pdf 


20 december 2016

Nieuwsbrief Watersportbond Regio Deltawateren - najaar 2016

Met de nieuwsbrief wil het bestuur van de Regio Deltawateren de leden op de hoogte stellen van de ontwikkelingen waarbij wij zijn betrokken. Het voornemen is om 3 keer per jaar een nieuwsbrief uit te brengen.
Lees verder...


20 november 2016

Afmeerboeien definitief opgenomen

In de Krabbenkreek, in het Tholensche Gat, nabij Yerseke, in het Marollegat, nabij Yerseke en de Schelphoek, zijn de afmeerboeien definitief opgenomen.
Lees verder...


20 oktober 2016
www.veersemeer.com

www.veersemeer.com


Lees verder...


03 juni 2016
Yngling zeilen folder

Zeilen in clubboten

Je houdt van zeilen, maar hebt geen eigen boot? Je hebt lang geleden gezeild en nu zou je de draad weer willen oppakken? Je hebt een kajuitjacht, maar je zou graag regelmatig willen genieten van puur zeilen in een snelle, open kielboot?

Dat kan bij Watersportvereniging Arne. De vereniging heeft twee clubboten die leden onder bepaalde voorwaarden kunnen gebruiken. De open kielboten liggen in de haven van Oostwatering, in de gemeente Veere.
Lees verder...


14 mei 2015

Overwinterbrochure

Arne biedt aan leden en niet-leden de mogelijkheid de boot als winterse recreatiewoning in Middelburg te benutten. De nieuwe brochure is in vier talen op deze site gepubliceerd.


21 januari 2015

Wijziging telefoonnummers

De telefonische bereikbaarheid van Arne is gewijzigd.
De vereniging is voortaan alleen te bereiken via het huidige nummer van de administratie +31 (0) 118 638861.
Via een keuzemenu komt u in contact met de havenkantoren en clubgebouwen.


31 mei 2014

Eindrapport Gemeente Veere m.b.t. ontwikkeling Oostwatering

De Gemeente veere heeft enige tijd geleden een (eind)onderzoek laten doen naar de mogelijkeden van het ontwikkelen van Oostwatering tot (meer aantrekelijk) watersportgebied. Klik hier voor de website pagina van Gemeente Veere om het rapport te downloaden

Inmiddels is in de Gemeenteraad Veere besloten met een positief advies van de gebruikers (waaronder Arne) om scenario "locatie ontwikkeling" aan te nemen en verder uit te gaan werken. Dit kan geschieden op basis van het "cafetaria model" zoals dit ook verder is benoemd in het eindrapport.

Tijdens de Gemeenteraadsvergadering heeft voorzitter Piet castenmiller gebruik gemaakt van het inspreekrecht om het maatschappelijkbelang van Arne als vereniging, van en voor inwoners van Veere c.q. Walcheren te benadrukken. zie bijlage

Momenteel lopen de gesprekken met de gebruikers verder om te kijken welke aspecten verder uitgewerkt of uitgevoerd kunnen worden op de midden-lange termijn.

Via de clubbladen en tijdens de ALV zal het bestuur u hier steeds van op de hoogte brengen.


30 mei 2014

Veilig varen doe je samen: Veilig passeren van een pont

Het watersport vraagt aan de vooravond van de zomer (vakanties) extra aandacht voor het varen op de Nederlandse rivieren en de "gevaren" die dat met zich mee kan brengen.

Bekijk de video om wat meer te weten over het Veilig passeren van een veerpont!04 februari 2014

Boetes op het water weer met 10% verhoogd!

De boete voor het varen zonder vaarbewijs is in 2014 wederom met 10% verhoogd. De bestuurder van een snelle boot die even denkt dat kan nog wel zonder vaarbewijs, riskeert een boete van maar liefst 550 euro. Maar ook de schipper van een zeilboot of de surfer moet oppassen; Deze riskeert namelijk een boete van 230 euro indien hij of zij vaart waar het niet mag. Het wordt dus nu ook interessant voor de zeilers en surfers onder ons om het vaarbewijs te halen. lees verder voor een overzicht van de boetes!
Lees verder...


02 september 2013

Arne sportwerkgever van de maand volgens WOS!!

Sportwerkgever van de maand september 2013

Watersportvereniging Arne uit Middelburg en Veere is de Sportwerkgever van de maand september.

De vereniging werd in 1961 opgericht door een kleine groep enthousiaste watersporters. Drie jaar later sloot Piet Castenmiller zich bij de vereniging aan en hij is er nooit meer weggegaan. Sinds vier jaar maakt hij deel uit van het bestuur en sinds drie jaar is hij de voorzitter van de club. “Ik ben er trots op dat we een grote groep mensen de kans bieden te genieten van de watersport.”

Hoeveel leden telt de vereniging?
“Wij hebben 1.300 leden.”

En hoeveel professionele krachten zijn er?
“Wij hebben zes mensen in dienst. Dat is om te beginnen een administratief medewerker; de spin in het web kan ik wel zeggen. Daarnaast hebben wij vijf havenmeesters in dienst. In de zomer nemen wij vaak nog een vakantiekracht aan, omdat we het dan aanzienlijk drukker hebben dan in het winterseizoen. De medewerkers hebben contracten variërend van twaalf tot dertig uur per week, maar vanwege de zomerse piek zijn de uren variabel: het kan bijvoorbeeld dat iemand met een contract van dertig uur in de winter twintig uur per week werkt, maar in de zomer veertig. Aan het eind van het jaar moet dat dan in balans zijn.”

Lees snel het volledige artikel ........
Lees verder...


01 juni 2013


Blauwe Vlag trekt Unieke internationale gasten?

Een unieke gebeurtenis in de haven van Middelburg!

Voor het eerst in de meer dan vijftig jarige geschiedenis van watersportvereniging Arne heeft een passant uit JAPAN onze haven aangedaan. Ongelooflijk en zover bekend waarschijnlijk nog niet eerder gebeurt maar het is echt zo!

Het betreft een mooi Jacht van Amerikaanse origine, merk Hinckley, en dus onder Japanse vlag.

Wat prachtig is dat in onze havenmeesters zorg gedragen hebben dat in de Arne vlaggenmast ook de Japanse vlag waait. Zou dit het eerste effect zijn van het behalen van de internationale Blauwe Vlag?

zie ook de foto's


26 maart 2013

24 -uursregeling Veerse Meer aangescherpt!

Na 24 uur een ander plekje met deze slogan gaan de overheden rond het Veerse Meer gezamenlijk de watersporters (weer) attenderen dat in het Veerse Meer vaartuigen niet langer dan 24 uur achtereen op dezelfde anker- of ligplaats mogen blijven liggen. Het is de bedoeling dat binnen 24 uur het vaartuig minstens 150 meter verplaatst wordt. Op deze manier wil men voor alle recreanten de mogelijkheid bieden ook van een stukje Veerse Meer te genieten.

Gemeente Noord-Beveland, Veere en Goes en waterschap Scheldestromen controleren op
deze regeling. Mensen die zich hier niet aan houden, riskeren een bekeuring. De hoogte hiervan
bepaalt het Openbaar Ministerie. De hoogte van de bekeuring kan oplopen tot een bedrag van maximaal € 3.800,-.

Wij hopen dat u samen met ons ervoor zorgt dat u en andere recreanten kunnen genieten van het gebied en dat we elkaar een plekje gunnen.

bekijk ook de bijlage voor meer informatie!


07 november 2012

Verplichte uitrusting pleziervaartuigen in BelgiŽ

De voorgeschreven uitrusting aan boord van pleziervaartuigen is afhankelijk van het vaargebieden in België. Dit zijn:

  • De zeewateren (Territoriale zee, Havens van de kust, Beneden Zeeschelde, Haven van Gent, Gent-Terneuzen, Zeebrugge-Brugge en Oostende-Brugge) en
  • De binnenwateren

Lees verder...